အသားအေရ လွပေစတဲ့ ပဲလြန္း၀က္ေခါက္ ဟင္းခ်ိဳျပဳတ္နည္း
ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
လိေမၼာ္ခြံအေျခာက္ တစ္က်ပ္သား
ဆီးခ်ိဳသီးအေျခာက္ ေျခာက္လံုး
ပဲလြန္း ၁၀က်ပ္သား
၀က္ေခါက္ ၁၈ က်ပ္ခြဲသား
ခ်င္းထူထူ တစ္ျပား
ဆား သင့္ရုံ
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
- ၀က္ေခါက္ အတြင္းဘက္ကို အဆီကုန္စင္ေအာင္လႊာပါ။ ၀က္ေခါက္ေပၚရွိ အေမႊးမ်ား ကုန္စင္ေအာင္ ႏုတ္ပစ္ပါ။ ေသခ်ာေရေဆးျပီး တစ္လက္မခြဲ အရြယ္လွီးပါ။
- လိေမၼာ္ခြံအေျခာက္ကို ေရေဆးျပီး ၀က္ေခါက္ထဲ ေရာထည့္ပါ။ (မွတ္ခ်က္။ စားျပီး လိေမၼာ္သီး အခြံမ်ားကို ေရစင္ ေအာင္ေဆး၊ အတြင္းဘက္အျဖဴသားမ်ားကို ဓားပါးပါးနဲ႕လႊာပစ္ျပီး ေနလွန္း သိမ္းထားပါ။ ဒါမွမဟုတ္ တရုတ္ ပရေဆးဆိုင္ မွာ ၀ယ္ယူပါ။)
- ဆီးသီးေျခာက္ကို ေရစင္စင္ေဆးျပီး အေစ့ထုတ္ပစ္ပါ။ေစ်းထဲမွာ၀ယ္လို႔ရတဲ့ ယိုးဒယားဆီးသီး မွည့္အေျခာက္မ်ား သံုးႏိုင္ပါတယ္။တရုတ္ ပရေဆးဆိုင္မွာ၀ယ္ရင္ သိပ္ေစ်းၾကီးပါတယ္။ တရုတ္ေဆးဖက္၀င္ ဆီးသီးျဖစ္ပါတယ္။
- ခ်င္းထူထူတစ္ျပားလွီးျပီး ေရစင္စင္ေဆး၊ ၀က္ေခါက္ထဲေရာထည့္ပါ။
- ပါ၀င္တဲ့ပစၥည္းအားလံုးကို ေျမအိုးထဲထည့္ပါ။ ေဆးဖက္၀င္ဟင္းခ်ိဳျပဳတ္တဲ့အခါ ေျမအိုးနဲ႕ျပဳတ္တာ အေကာင္း ဆံုးျဖစ္ပါတယ္။ ပါ၀င္ ပစၥည္းေတြအားလံုးေရျမႇဳပ္ေအာင္ထည့္ပါ။
- ေရဆူေအာင္တည္ပါ။ ေရဆူတာနဲ႕မီးကို အနိမ့္ဆံုးအထိခ်က္ခ်င္းေလွ်ာ့ခ်ပါ။ မီးမွ်ဥ္းမွ်ဥ္းနဲ႕ ႏွစ္နာရီၾကာေအာင္ ျပဳတ္ပါ။ (မွတ္ခ်က္။ မီးမျပင္းပါေစနဲ႕၊ မင္းမွ်ဥ္းမွ်ဥ္းနဲ႕ ၾကာၾကာျပဳတ္တာဟာ ေဆးဖက္၀င္ပစၥည္းေတြ တစိမ့္စိမ့္ထြက္ေစ ပါတယ္။ ေနာက္ျပီးေဆးပစၥည္းေတြ ဓာတ္မပ်က္ေစပါဘူး)
အက်ိဳးအာနိသင္
၀က္ေခါက္ထဲမွာ အေရျပားကို အက်ိဳးျပဳတဲ့ collagen (ပရိုတိန္း) အမ်ားအျပားပါ၀င္တဲ့ အျပင္ အေရျပားကိုေပ်ာ့ေပ်ာင္း တင္းရင္း ေစတဲ့ elastin (ပရိုတိန္း) လည္းပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္အေရျပားဆဲလ္ေတြ အိုစာမႈကိုေႏွးေကြးေစတယ္။ ပဲလြန္းမွာလည္း ပရိုတင္းေတြ သံဓာတ္ေတြေပါၾကြယ္၀တဲ့အတြက္ အစာအိမ္တို႔ ေဘတို႔ကိုအက်ိဳးျပဳျပီး ေသြးလည္ပတ္ စီးဆင္းမႈကို သြက္လက္ေစတယ္။ အဲဒီ၀က္ေခါက္ ပဲလြန္း ဟင္းခ်ိဳ မၾကာခဏေသာက္ေပးရင္ အသားအေရေပ်ာ့ေပ်ာင္း ႏူးညံံ့နီျမန္း ေနျပီး ရႊန္းပတင့္ဆန္းေနေပလိမ့္မယ္။
source:ေမာင္ေမာင္လိွုင္ (အပ္စိုက္ကု )
Labels: Beauty-II
0 - ဦး မှတ်ချက်ပေးထားပါသည်
Post a Comment